top of page

Prípravy na multižánrový festival VTF18 pokračujú


Základné úkony ohľadne prihlášok na festival - súťaž VTf18 už majú organizátori za sebou.

Prihlásilo sa okolo 150 súťažiacich do všetkých žánrových nominácii, okrem žánru DIVADLO. Z Košíc je zastúpených 6 organizácií a umeleckých škôl, čo je nárast oproti minulým ročníkom. Do súťažnej časti sa prihlásilo celkovo 15 umeleckých škôl a organizácii zo Slovenska i zahraničia v zastúpení jednotlivcov a kolektívov, ktoré vytvorili čoskoro 3,5 hodinový celkový čistý čas súťažných čísel v celkovom počte 51.

Krásne je aj zastúpenie účastníkov zo slovenských miest: Revúca, Novosad, T. Lomnica, Svit, Bratislava a Prešov. Zahraničné zastúpenie je z Čiech, Ukrajiny a Chorvátska menšina žijúca na Slovensku.

V programe GALASHOW budú vyhlásené výsledky súťaže a dozvieme sa aj kto sa stane absolútnym víťazom GRAND PRIX festivalu VTF18. Hosťom programu bude Kamil Mikulčík, ktorý pôsobí ako herec na voľnej nohe, skladateľ, hudobník, spevák a aranžér. Hosťuje vo viacerých slovenských a českých divadlách.

Počas programu GALASHOW bude prebiehať vo foajé Historickej radnice výstava výtvarných prác účastníkov festivalu. Na svoje si prídu aj diváci, pre ktorých sú pripravené zaujímavé ceny oddychovo - rekreačného charakteru.

bottom of page