top of page

VI. Tatras Talent CUP (TTC20)


Finálový multižánrový festival - súťaž Tatras Talent CUP je zložený zo slovenských finalistov - účastníkov festivalov Spish a Top Talent Festival 2019 s medzinárodnou účasťou v detskej a mládežníckej umeleckej tvorivosti vo veku od 6 do 26 rokov.

Jeho začiatok je spojený s prezentáciou výstavy výtvarných prác účastníkov PK - FESTIVALS TALENT za uplynulý rok od 8. januára do 17. januára 2020 vo foajé Veľkej zasadačky MsÚ Poprad, kde uvidíte cez 50 výtvarných prác účastníkov z Ukrajiny a Slovenska.

Účastníci tohto ročníka sú vybraní zo žánrov HUDBA, SPEV, TANEC, DIVADLO a VÝTVARNÉ UMENIE po jednom zástupcovi, ktorý sa umiestnil na zlatom mieste, alebo získal hlavnú cenu s najvyšším počtom bodov. Svoje sily si zmerajú opäť 12. januára 2020 v DK Poprad v doobedných hodinách. Spolu budú bojovať o titul Absolutného víťaza - Laureáta GRAND - PRIX festivalu - súťaže TTC. Ostatní finalisti TTC získavajú titul laureát daného žánru. Hodnotiť ich bude porota zložená z PREDSEDU POROTY: Mgr. art. Martina KRIGOVSKÉHO - kultúrneho pracovníka a ODBORNÝCH GARANTOV: 1. Pavla PETRIKA - hudobného producenta, speváka, skladateľa; 2. Mgr. Jozefa SOLUSA - tanečného pedagóga a trénera tanečného športu; 3. Danky ROŽÁROVEJ - metodičky pre hudbu a spev.

V poobedných hodinách sa už všetci účastníci obohatený o hostí budú pripravovať na slávnostné programové GALASHOW TTC20, ktoré začne 12. januára 2020 o 17 hod. v divadelnej sále Dome kultúry Poprad.

Profesionálnym hosťom a porotcom je Pavol PETRIK, ktorý je známy nielen svojou hudobnou, speváckou a producentskou tvorbou, ale aj vyhľadávaním mladých TALENTOV a známych osobnosti, ktorým dáva priestor aj vo svojej talkshow NA JEDNO v Kaviarni Slávia Košice. V závere programu sa všetci dozvedia výsledky súťaže a ocenení budú aj diváci od partnerov festivalu: DM Slovensko, Kino Tatran Poprad, Akquacity Poprad, Reštaurácia Marco Poprad a Air Production PLUS Košice.

Po skončení súťažnej a prezentačnej časti festivalu - súťaže TTC20 je pripravený pre jeho účastníkov workshop a relaxačno-oddychový program zameraný na spoznávanie sa medzi sebou a slovenských krás v regióne Tatier.

Laureáti TTC majú výhodu účasti na ďalšom festivale Art Talent Festival (ATF) organizovanom na Slovensku i Taliansku, ale aj na iných projektoch patriacich pod PK-FESTIVALS TALENT, ktorých účelom je prezentácia, poplarizácia, získavanie odbornej praxe, napredovanie a motivácia.

Ďalšími partnermi festivalu sú: Mesto Poprad, B-mont sro. Ducove, ChFW Slovakia, Hotel Gerlach Poprad, Hotel Rysy T. Štrba, Forum Poprad, Rengl, Creative studio-CS., Média Štúdio DFS, Kam do mesta, SoundFox Production Ivan Magyar, Udalosť FB.

bottom of page