top of page

Predstavujeme čerstvých laureátov Tatras Talent CUP (TTC20)

Updated: Oct 10, 2021

Zo semifinalistov Spish a Top Talent Festival 2019 boli vybraní finalisti na TTC20. Stali sa nimi účastníci s najvyšším bodovým hodnotením na pozíciách zlatých miest a hlavných cien z oboch festivalov. V Poprade si zmerali sily v žánroch HUDBA, SPEV, TANEC a VÝTVARNÉ UMENIE.

Hodnotila ich porota v zložení: Mgr. art. Martin KRIGOVSKÝ – kultúrny pracovník, Pavol Petrik – hudobný producent, spevák a skladateľ, Mgr. Jozef Solus – pedagóg tanca a tréner tanečného športu, pričom dospeli k týmto výsledkom:

Absolútnym víťazom festivalu – súťaže TTTC20 - Laureát GRAND PRIX sa stal Ladislav Palkovič Košice, ktorý reprezentoval žáner HUDBA. Titul Veľký víťaz za žáner TANEC / GRAND WINNER DANCE získal DFS Čakanka Nové Mesto nad Váhom. Soňa Findorová zo ZUŠ Bojnice získala titul: Veľký víťaz za žáner SPEV/GRAND WINNER SONG a za zručnosti vo výtvarnom umení Bianka Schneiderová zo ZUŠ Gelnica si odniesla titul Veľký víťaz za žáner VÝTVARNÉ UMENIE/GRAND WINNER FINE ART. Reprezentačný postup na festival – súťaž Stella FUTURA v Charkove získali: Ladislav Palkovič, Adriana Habrdová, DFS Čakanka a TS Brilant.

Ocenení boli aj pedagógovia Mg. Alexandra Tobiášová Nové Mesto nad Váhom, Beáta Balážová Bojnice, Mgr. Jozefína Schneiderová DiS. Gelnica a Bc. Daniela Pechová Kežmarok, ktorí získali diplom za vysoký profesionalizmus. TS Brilant pracujúci pod ZUŠ A. Cigera Kežmarok získala cenu za tanečné umelecké výkony. Adriana a Matej Turčianske Teplice si tiež odniesla cenu, ale za spevácke a hudobné výkony.

Všetci účastníci sa predstavili aj programe GALASHOW, kde vystúpil profesionálny hosť a porotca Pavol Petrik. Ocenení boli aj diváci úžitkovo – rekreačnými cenami od partnerov: DM Slovensko, Kino Tatran Poprad, Aquacity Poprad, Reštaurácia MARKO Poprad a Air PRODUCION Košice.

Počas celého festivalu – súťaže Tatras Talent CUP ste mali možnosť vidieť výstavu výtvarných prác účastníkov festivalov Projekt Konfigurácia – FESTIVALS TALENT za uplynulý rok a finalistky TTC20 vo Foajé MsÚ Poprad.

Festival podporili: Mesto Poprad, ChFW Slovakia, B-mont SK Ducove, Hotel RYSY Tatranská Štrba, Hotel Gerlach, FORUM Poprad, Kam do mesta, Creative studio –CS, Média štúdio DFS, Rengl, SoundFox Production Ivan Magyar, Facebook portál.

Projekt Konfigurácia má teraz pripravené ďalšie festivaly, ktoré sa budú konať toho roku v marci a októbri pod názvami Viva a Mega Talent Festival z ktorých sa bude robiť výber finalistov na Tatras Talent CUP 2021. Okrem iného pripravuje umelecké turné a zahraničné reprezentácie, či workshopy pre lepší umelecký rozhľad i motivačný stimul k zlepšovaniu umeleckých výkonov a spopularizovaniu účastníkov doma i v zahraničí.

bottom of page